BMWT Keur voor traktiebatterijen
Traktiebatterijen Nederland B.V. keurt uw traktiebatterij en batterijlader volgens de richtlijnen van de BMWT.

Het BMWT Keur
Volgens de Arbo-wet zijn werkgevers verantwoordelijk voor veiligheid, gezondheid en welzijn van hun personeel. Werknemers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze werken met veilig materieel. In art. 7.4a van het arbo-besluit is vastgelegd dat arbeidsmiddelen als heftrucks, graafmachines, hijswerktuigen en magazijnstellingen periodiek gekeurd moeten worden. De branchevereniging BMWT ontwikkelde een erkend keursysteem voor een groot aantal arbeidsmiddelen.

Wat is het BMWT-Keur?
Het BMWT-Keur is een keuringssysteem van fabrikanten en importeurs en hun dealers op het gebied van bouwmachines, magazijninrichtingen, transportmiddelen en wegenbouwmachines. Met uitgebreide kennis en jarenlange ervaring hebben zij meegewerkt aan de ontwikkeling van dit systeem van periodieke veiligheidskeuringen voor een breed scala van arbeidsmiddelen.

Werkgever verantwoordelijk
Met het uitbesteden van periodieke keuringen, blijft formeel gezien de werkgever toch arbo-verantwoordelijk. Maar de werkgever heeft er wel zorg voor gedragen dat de keuringen objectief en deskundig zijn uitgevoerd, waarbij het BMWT-keurende bedrijf de garantie afgeeft dat de truck in een veilige staat verkeert. Krijgt de werkgever onverwacht bezoek van de arbeidsinspectie en is de werkgever in staat een recent rapport van het BMWT-keurende bedrijf te overleggen, dan kan een onderzoek van de machine door de arbeidsinspectie achterwege blijven.

Controle op controle
De Stichting BMWT-Keur heeft de keuringen en rapportages zo georganiseerd dat zware controles door objectieve derden worden uitgevoerd, op zowel keuringen als keuringsbedrijven. Zo is TUV Nederland QA b.v. aangetrokken om te beoordelen of een bedrijf als keuringsbedrijf kan worden gecertificeerd. TUV doet dit systematisch op basis van ISO 9000.

Binnen de BMWT (vereniging van importeurs) is een keuringssysteem voor arbeidsmiddelen in het leven geroepen. Traktiebatterijen en laders zijn een onderdeel van electrisch voortbewogen arbeidsmiddelen en dienen jaarlijks gekeurd te worden. Deze batterij- en laderkeuring vormt een onderdeel van de jaarlijkse heftruckkeuring en wordt in verband met de benodigde deskundigheid door een batterijspecialist uitgevoerd. Deze specialist moet werkzaam zijn bij een door de BMWT gecertificeerd en aangesloten bedrijf. Traktiebatterijen Nederland B.V. behoort tot deze bedrijven en uiteraard kunnen de keurmeesters van Traktiebatterijen Nederland B.V. deze keuringen uitvoeren.

www.bmwt.nl

Veel gezocht
Tractie batterij onderhoud Acculaadstation inrichten Batterij voor koel- of vrieshuis Brandblusser batterijoplader Fiamm Motive Power
Tractie accu omgevallen? BMWT keur Gebruikte heftruckbatterij Batterij- en accurecycling Fiamm Motive Power Gel
Opladen tractiebatterij Downloads technisch & sales Heftruck informatie Batterij testen I.A snelladers
Slijtage heftruckbatterij NPR 3299 Intern transport Batterij onderdelen Fronius
Sulfateren batterij Heftruckbatterij huren Lithium batterij Veiligheid accu en batterij
Tussenladen heftruckaccu 12volt accu semi tractie accu Zuurverlies tractiebatterij Zelfontlading heftruckaccu