Batterijontlader > Zivan batterijontlader

Batterijontlader

vwd2009-00000150

De batterijontlader ofwel een batterijtestbank, is geschikt om een (traktie)batterij te doen ontladen.

De Zivan batterijontlader is de meest gebruikte batterijontlader op de markt en ook de meest gebruiksvriendelijke.

De batterijtestbank ontlaadt de batterij met een constante stroom op basis van voltage en tijd, in werkelijkheid heeft bijvoorbeeld de traktiebatterij in een heftruck geen constante stroomafname, maar gaat dit gepaard met pieken door bijvoorbeeld het inschakelen van de hefmotor.

De (traktie)batterij die ontladen wordt, krijgt doormiddel van een berekening een constante stroom per uur toegewezen voor gedurende een aantal uur.

Deze formule komt overeen met 80 procent van de capaciteit van een natte batterij of 60 procent van een gel batterij, oftwel 1,7 volt per cel.

De batterijontlader zal dan gestart worden en zal of zijn ingestelde tijd halen of eerder afslaan doordat er een defect of slijtage in de batterij zit.

Bij de Zivan batterijontlader zit een softwarepakket waarmee de gebruiker het gehele batterij ontlaadproces op de computer kan volgen en kan afdrukken na afloop, dit wordt veel gebruikt bij gebruikte heftruckbatterijen om aan te geven hoeveel capaciteit de traktiebatterij nog heeft.

Voor meer informatie klik hier, wilt u meer gegevens of een technische specificatie, neem dan even contact op met traktiebatterijen nederland.