Onderhoud Water bijvullen batterij

Om de traktiebatterij optimaal te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om periodiek gedemineraliseerd water (demi-water) bij te vullen NÁ het laden. Dit is van belang om schade aan de platen te voorkomen en de levensduur van de batterij te verlengen.

Gebruik NOOIT kraanwater en voeg nooit zuur toe aan de batterij!

Het bijvullen van uw batterij dient met zorg te worden uitgevoerd. Want te weinig water is gevaarlijk voor de platen, te veel water kan overlopen veroorzaken van onder andere het zuur wat weer schade aan batterij en machine tot gevolg heeft. Onze experts weten wat ze doen. Wij komen bij u langs en vullen de batterij op de juiste wijze met demi-water bij.

Water de-ioniser
Vult u liever zelf het water bij, maar u heeft niet het juiste water, demi-water? Wij leveren ook gedemineraliseerd water of een water de-ioniser. Met een water de-ioniser kunt u zelf gedemineraliseerd water maken. Wij leveren bij u op locatie of u kunt het bij ons op komen halen.

Automatisch vulsysteem: lagere kosten en optimale batterij conditie 
Maak gebruik van het BFS-systeem, Battery Filling Station - systeem en u investeert in veiligheid en gemak. Inzet van het BFS-systeem is efficiënter, sneller en uiteindelijk is het kostenverlagend.

Andere voordelen van het gebruik van dit BFS-systeem zijn:

  • In alle cellen is het niveau even hoog en correct
  • Verlenging van de batterijlevensduur
  • Het is zeer eenvoudig te installeren
  • Gebruik van hoogwaardig kwalitatief materiaal

Hoe werkt dit systeem? 
Dit vulsysteem wordt gebruikt om het waterniveau automatisch te regelen. Elke cel heeft een BFS vuldop met een vlotter. Via een waterkoppeling en een waterslang wordt het waterniveau automatisch in elke cel op de juiste hoogte aangevuld. 

De visuele controle van het juiste niveau is eenvoudig af te lezen door de stand van de vlotterindicator in de dop. Zonder het openen van de celdop is de batterij binnen enkele minuten correct en zonder morsen bijgevuld.

Wilt u meer weten? Kijk dan bij onze downloads voor een uitgebreidere uitleg - Automatisch vulsysteem Aqualevel of neem contact met ons op. Bel 073 - 633 07 50 of mail ons. Onze experts staan u graag te woord.

Laat uw batterij en -lader altijd onderhouden door een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten.
 

Contact