Keuringen, inspecties en testen

 

In Nederland is het wettelijk vastgelegd dat batterijen en -laders jaarlijks gekeurd moeten worden. Dit is gericht op de veiligheid, gezondheid en welzijn van de gebruiker. Daarom verzorgen wij deze keuringen.
Daarnaast bieden wij ook een capaciteitstest aan. Hiermee krijgt u inzicht in de toestand van de batterij. 
 


 

BMWT-Keur (jaarlijks verplicht)

BMWT staat voor Bouwmachines, Magazijninrichtingen, Wegenbouwmachines en Transportmaterieel. Deze BMWT-keuring voor de batterij is een visuele keuring op veiligheid, deskundig en duurzaam werken.

Waarom moet je je batterij en -lader ieder jaar laten keuren? Volgens de Arbo-wet zijn werkgevers verantwoordelijk voor veiligheid, gezondheid en welzijn van hun personeel. Werknemers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze werken met veilig materieel. Bij het huren van een batterij of -lader heeft u altijd een BMWT-Keur. Elk jaar dient deze keuring uitgevoerd te worden. Huurt u een batterij langer dan een jaar, dan is het mogelijk dat onze experts bij u op locatie komen, zodat er minimale stilstand is van uw voertuig. Maar ook bij het aanschaffen van een batterij of -lader is een jaarlijkse keuring nodig.   

Wij verzorgen deze keuring, óók als u niet bij ons heeft gehuurd of gekocht.
 

Contact