Fiamm Motive Power traktiecellen
Fiamm traktiecellen (PzS & PzB) in geschroefde uitvoering in zowel DIN als BS afmetingen. Klik hier voor de salesbrochure van Fiamm batterijen / technische data en de handleiding.

Fiamm Motive Power traktiebatterijen
Efficiëntie en betrouwbaarheid en verhoogde capaciteit.
U beschikt met de Fiamm Motive Power energy plus traktiebatterij over een verhoogde betrouwbaarheid en een langere gebruiksduur voor alle industriële toepassingen. Variërend van eenvoudige toepassingen met laag energieverbruik tot het meest stroomintensieve gebruik waarbij men in meerdere "shiften" werkt.

Waarom Fiamm Motive Power?
In vergelijking met de vroegere Energy -batterijcellen, levert de Fiamm Motive Power energy plus zijn energie op een efficiëntere manier af. Dit is te danken aan het vernieuwde en verbeterde productieproces van de positieve platen waar men gebruik maakt van nieuwe en geavanceerde onderdelen. De grootte van de positieve en negatieve platen is bovendien ook aangepast zodat er optimaal van de beschikbare ruimte gebruik wordt gemaakt. Door al deze technische aanpassingen heeft de nieuwe Perfect plus dezelfde afmetingen maar een hogere capaciteit als klassieke batterijcellen. De nieuwe Fiamm Motive Power energy plus batterij is het summum van batterijtechnologie en het toppunt van efficiëntie. Deze vernieuwing past in het kader van de Europese harmonisatie van de DIN en BS celtypes, de afmetingen van dit nieuwe type zijn ook standaardwaarden van de DIN/EN 60254 en IEC 254-2 normen.

Ontwerp van het batterijelement
Alle Fiamm Motive Power energy plus cellen zijn uitgevoerd in robuust, open buislood (PzS). De positieve elektroden bestaan uit onder druk gegoten buisplaten (PzS) waarbij men gebruik maakt van geavanceerde onderdelen, met een verbeterde efficiëntie als resultaat. De negatieve elektroden bestaan uit vlakke platen waarop men het oxide aanbrengt. De scheider is van het microporeuze type en de bak en het deksel van het element, vervaardigd uit schok- en temperatuurbestendig polypropyleen, zijn hermetisch op elkaar aangebracht om lekkage van het elektroliet te verhinderen.

Klemmen
Het specifieke ontwerp van de klemmen garandeert de waterdichtheid van de elementen.

Batterijconnectoren
De elementen zijn verbonden met geisoleerde, soepele en halogeenvrije verbindingskabels. Dankzij de schroefconnectoren kunnen de elementen makkelijk gemonteerd en vervangen worden.

Voordelen van Fiamm Motive Power energy plus
Fiamm Motive Power energy plus:
- Verhoogde capaciteit met dezelfde afmetingen.
- Langere gebruiksduur en langere beschikbaarheid van de batterij.
- Europese harmonisatie van de capaciteiten en maten van de DIN en BS celtypes.

Fiamm Motive Power energy plus met elektrolietmengsysteem
- Geen stratificatie van het elektroliet en temperaturen bij gedeeltelijk of volledig laden.
- Optimale lading van de positieve en negatieve platen en dus gelijkmatig gebruik.
- Tot 30% lagere laadtijd en tot 20% zuiniger in stroomverbruik in verhouding tot traditionele laadprocédés.
- Minimale gasemissie, lage sedimentatie en tot 70 procent lager waterverbruik.

Laag verbruik, normaal verbruik, intensief gebruik
- Zeer beperkte temperatuurstijging tot 10 graden Celsius tijdens het laden, dus bruikbaar in warme omgevingen.
- Snellere beschikbaarheid van de batterijen bij een identieke nominale stroom van de lader, dankzij een kortere laadtijd en dus grotere beschikbaarheid van de batterij voor diverse posten.
- Optimale prestaties en levensduur van de batterij bij intensief gebruik, vooral bij gedeeltelijke ladingen.
- Minder onderhoud nodig, lagere onderhoudskosten.

Batterijklepdoppen
De batterijen worden geleverd met klepdoppen waarop het elektrolietpeil is aangeduid. Ze voeren de laadgassen doeltreffend af en zijn een efficiënte overloopbeveiliging voor het elektroliet tijdens het gebruik.

Batterijdeksel
In het deksel zitten openingen voor de installatie van het elektrolietmengsysteem. Deze zijn ook geschikt voor eventuele temperatuurmetingen met een sonde.

Aqualevel
Het Aqualevel watervulsysteem voor traktiebatterijen vult alle elementen van af een centraal buissysteem. De Aqualeveldoppen verzekeren automatisch een optimaal vulniveau en maken het mogelijk de dichtheid van het elektroliet te meten. De Aqualevel-kit wordt op verzoek gemonteerd in de fabriek of on site door onze specialisten.

Elektrolietmenging 
Het Fiamm Motive Power elektrolietmengsysteem functioneert volgens het Airsystem-principe met eenbuissysteem ingebouwd in het element. Een membraanpomp voert een zwakke luchtstroom aan tot in de bak van de elementen. De lucht brengt zo het elektroliet binnen in het element in beweging.

Definitie van de toepassingssferen
1. Laag verbruik
- Gebruik op een werkpost met laag verbruik en een ontlading van minder dan 60% C5.
- Temperatuur elektroliet ongeveer 30 graden Celsius.

2. Normaal verbruik
- Gebruik op een werkpost met een ontlading tot 80% C5.
- Temperatuur elektroliet 30 graden Celsius.

3. Intensief gebruik
- Op een werkpost met ontladingen van 80% C5 en hoge ontlaadstromen.
- Gedeeltelijke ladingen om de gebruikscapaciteit op te voeren.
- Gebruik op meerdere posten met of zonder batterijwissels.
- Hoge omgevingstemperatuur.