De heftruckbatterij

FIAMM Motive Power cellen, zowel in de uitvoering DIN als BS

Traktiebatterijen Nederland B.V. is specialist op het gebied van de heftruckbatterij, deze worden veelal standaard geleverd in DIN of BS afmetingen of op maatwerk.
De constructie van een voertuig bepaald de afmetingen van een batterij, waarbij uiteraard rekening is gehouden met het minimaal vereiste vermogen van deze batterij wat voorhanden moet zijn om de te verwachten vermogens gedurende de werkdag te kunnen leveren.
 

DIN of Britisch Standard (BS) batterijcellen

De heftruckbatterijen zijn qua afmetingen te verdelen in DIN batterijen en Brittisch Standard (BS) batterijen.
Met DIN batterijen bedoelen we batterijen met een container die een inwendige maat heeft die berekend is op DIN cellen, dus berekend op een veelvoud van de breedte maat van een DIN cel, deze is198 mm.
De BS-batterijen hebben een container die is berekend op een veelvoud van BS cellen die een breedte maat van 158 mm hebben.

Europese trucks (Jungheinrich, Still, Linde) hebben overwegend batterijen met DIN afmetingen, terwijl buiten Europa traditioneel trucks werden, en nog steeds worden, geconstrueerd met batterijen die met BS cellen het hoogst mogelijk vermogen kunnen leveren (Toyota, Komatsu, Nyk).
Er is een positieve ontwikkeling richting DIN batterijen. Een goed voorbeeld is de serie Toyota vorkheftrucks FBM en FBMF, en de reachtrucks uit de 6 serie. Die zijn berekend en uitgevoerd met DIN batterijen.

Het is voor de vertegenwoordigers en de technici erg belangrijk om zowel de container als de cellen goed op te meten. De hoogte van de batterij meten met een lasdraad, maar ook proberen om de celhoogte te meten. Goed opletten op speciale vergrendelingen of nokken op de batterijcontainer. Altijd ook type van de stekkers opschrijven, type heftruck, en gegevens van de batterijlader. Voor zowel vertegenwoordiger als monteur kan dit een extra rit besparen.

Traktiebatterijen Nederland B.V. levert traktiebatterijen voor elk merk heftruck.